Omgeving

Wacht niet tot het perfecte moment. Neem het perfecte moment met jullie tweetjes bij ons!

B&B Widdingenhof is centraal gelegen in de driehoek Hasselt – Sint-Truiden – Tongeren. Een verblijf van minstens 2 nachten raden we jullie graag aan daar het Toscane van Limburg een ruim en gevarieerd aanbod heeft voor natuurliefhebbers die actief willen genieten van onze mooie uitgebreide fiets- en wandelroutes. De Bloesemperiode in april is het meest gekend in onze streek  waarbij onze naburige gemeentes heel wat leuke originele activiteiten organiseren voor jong en oud. Een interessant weetje voor de fietsliefhebbers: knooppunt 148 ligt in onze achtertuin.

Hier graag ook wat cultuur aangekoppeld? Onze fruitstreek biedt ruime mogelijkheden om kennis te maken bijvoorbeeld met het ontstaan van onze lokale producten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de mooi gerenoveerde stroopfabriek te Borgloon, zeker een bezoekje waard.

Daarnaast is een bezoekje aan het Gallo-Romeins museum in Tongeren of de St Rochuskerk te Ulbeek een interessante bestemming voor jullie. Voor de shopaholics onder jullie bieden de nabijgelegen steden als Hasselt, St Truiden en Tonge ren een verscheidenheid aan winkels. Hiernaast kunnen jullie ook de rust en ontspanning opzoeken in het nabijgelegen kuuroord Sané in Tongeren.

En om jullie vakantiedagje heerlijk af te sluiten kunnen jullie al tafelend genieten van de lekkere streekproducten in één van onze nabijgelegen eetgelegenheden. Graag geven we jullie onze persoonlijke voorkeuren mee wat voor ons de optimale vakantie kan betekenen:

Stel dat ik de kans heb om samen met Piet twee dagen te kunnen ontspannen dan ziet mijn optimale vakantie er zo uit:

Dag 1 stappen we-na een lekker uitgebreid homemade ontbijt-de fiets op voor een heerlijke tocht  doorheen de prachtige landschappen dat het fruitige Haspengouw te bieden heeft. Als tussenstop brengen we een bezoekje aan de stroopfabriek te Borgloon. Hierna vind ik het wel leuk om lekker dichtbij met mijn beentjes onder tafel te genieten van lekker lokale produkten. Het liefste doe ik dat bij Tapas & Brasserie Barnito of bij Wijncafe Mourvèdre om te kunnen genieten van een heerlijke op houtskool gebakken pizza waarbij een goed glaasje wijn niet mag ontbreken. 

Dag 2 Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt zie ik een dagje gezellig shoppen in Hasselt, dé mode- en shoppingstad van Limburg, helemaal zitten. Naast mijn zoektocht naar leuke hebbedingetjes sluit ik mijn dagje graag af lekker genietend van een hapje en drankje aan het water op het gezellig terras van Maison Matis in Hasselt.

Stel dat ik de kans heb om samen met Ludwine twee dagen te kunnen ontspannen dan ziet mijn optimale vakantie er zo uit:

pompoenen

Dag 1 Na een stevig ontbijt met spek en eieren maken we een Vespa tour in de mooie fruitstreek. Tegen de avond stoppen we bij restaurant In de Zwaan in Groot Gelmen. Hier gaan we ons een lekker stukje vlees bestellen gemaakt op de grill. 

Dag 2 maken we een korte wandeling met als eindstop De Bottelarij te Ulbeek. Hier gaan we ’s middags proeven van de typische streekproducten en  een lekker Limburgs bier. Namiddag brengen we een bezoek aan Brouwerij Wilderen en beleven een boeiende leerrijke rondleiding in de stokerij. Nadien genieten we van op een gezellig terras van een Wilderen Kannunik, een heerlijke smaakbeleving van een top biertje door hen gebrouwen.

The Black Knife, gelegen iets buiten het centrum van Wellen  laten we ons verwennen door Yanaika Skrzyszkowiak en haar team voor een culinaire beleving op niveau.

We werken graag voor jullie een leuk twee- of meerdaags arrangement uit.

De Bottelarij - Ulbeek

Doorkijkkerk - Borgloon

Japanse tuin - Hasselt

Japanse tuin - Hasselt